Tetőszigetelés Napkollektorokkal kiegészítve

A napkollektor hasznos kiegészítő a tetőkön

Már a panelprogram keretén belül is elhelyezésre kerülnek társasházak lapostető szigetelésén, különböző méretű és kapacitású napkollektorok. A megújuló energiák, a technika fejlődésével egyre jobban elérhetővé vállnak mindannyiunk számára.

A szigetelés feladata, hogy amire nincs szükségünk azt kívül tartsunk, amire szükségünk van azt pedig belül, a társasház belsejében. Név szerint, kint tartsuk a kellemetlen hőmérsékletet és a csapadékot, bent tartsuk a megfelelő hőmérsékletet. A napkollektorok erre segítenek rá számunkra, hiszen energiát termelnek.

A napkollektorok termelt hője, a melegvíz előállítás rásegítésében hasznosak nagyon, ezáltal érezhetjük meg költségkímélő mivoltukat. Kis hazánkban, a napsütéses órák száma 200 – 210, amit bizony már érdemes mindenkinek kihasználnia. A napkollektorok minden egyes négyzetmétere, azokon a napokon amikor süt a Nap kb. 50 liter 50°C-os melegvizet szolgáltat, a környezeti hőmérséklettől függetlenül, hiszen ezek a berendezések a besugárzás erősségére érzékenyek. A további 100 felhős nap sem megy veszendőbe, hiszen az átszűrődő fényből annyi energiát képes hasznosítani, ami az 50 literes vízmennyiség 30-35°C-os előmelegítésére alkalmas.