Vizszigetelés Budapest - Szécsi Szigeteléstechnikai Kft.

Nagyon fontos a hatékony vízszigetelés már az ingatlanok kivitelezésénél

A megnövekedett csapadék mennyiségének, a tetőszigetelés az első védelmi vonala. Az elfolyó csapadékmennyiség jobb esetben a talajba kerül, nem pedig beázás formájában a szobáinkba. A talaj szerkezetétől függően, ez a vízmennyiség vagy el tud szivárogni mélyebb rétegekbe, vagy a talajvíz szintjét emeli drasztikus mértékben.

Ilyenkor sajnos előfordulhat, hogy ez a talajvíz mennyiség oly mértékben megnövekedik, hogy a talajból visszaszivárgó víz elönti a pincéinket. Sajnos hazánkban több település is fekszik olyan területen, ahol a talajvíz mennyisége, a talaj szerekezetéből adódóan eleve nagyobb, így sokkal könnyebben történik baj.

Tapasztalatunk azt mutatja, hogy az ingatlanok legnagyobb része, nem rendelkezik megfelelően hatékony talajvíz elleni védelemmel. Az ingatlan építésekor, a kivitelezők nem fektetnek megfelelő hangsúlyt a talajvíz elleni védekezésre. Ilyen esetekben már csak utólagos vízszigetelésre van lehetőség.

Az utólagos vízszigetelés nagyon nehéz terület, rendkívüli figyelmet, tervezést és precizítást kíván a kivitelező csapattól, hiszen egy nem megfelelő utólagos munka, csak többletköltésget és újabb bosszús napokat fog okozni.