Zöldtető | Tetőszigetelés | Budapest

Komoly kihívás a zöldtetők megvalósítása

A zöldtető igazából több, mint egy szép látvány. Külföldön egyre elterjedtebb megoldás, és hazánkban is egyre több felé találkozhatunk vele. Többféle használati lehetőséget kínál, és még a kiadásokat is csökkentheti.

A zöldtető megvédi a tetőszigetelést az extrém hőmérsékleti ingadozásoktól, amikre időjárásunk sajnos egyre jobban hajlamos, a, jégesőktől, amik egyre több gondot okoznak, és egyéb időjárási viszonyoktól, pl.: a hirtelen lehulló hatalmas csapadékmennyiségtől, ezáltal megduplázva annak élettartamát.

Az ilyen típusú megoldás tehermentesíti a csatornarendszert, a felépítés- és növényzettől függően az éves csapadék 40-99 %-át tárolja és újra elpárologtatja. Ezzel egy zöldtetős kivitelezés hatékonyan hozzájárul az épületek hűtéséhez, a levegő párásításához és a finomporok lekötéséhez.

A zöldtető újabb és újabb zöld területeket varázsol a városi forgatagokba, így a természetben okozott emberi beavatkozás kiegyensúlyozásának szabályozásánál egy zöldtető elismert tényező, sok állatfajnak életteret pótol. Zöldtetővel az ingatlant duplán lehet használni, hiszen a létrejövő zöld élettér egy újabb kihasználható teret biztosít tulajdonosa számára.

A zöldtetők a mai világban hozzátartoznak a modern építészetben a maradandó építésmódhoz, és hatékony kiegészítői a tartós, költségkímélő tetőszigetelési technológiáknak.