A tetőszigetelés folyamata

A tetőszigetelés két egymástól eltérő területre bontható. Ezek a területek a magastető ill. a lapostető szigetelési területek. Sajnos a köztudatban ez a két terület nagyon gyakran összemosódik. A Szécsi Szigeteléstechnikai Kft. ezen területek közül, a lapostető szigetelés területén tevékenykedik, s ezen a területen kínáljuk szolgáltatásainkat.

Cégünk fő irányelve a minőség és az időtállóság. Eddigi elkészült tetőszigetelés munkáink bizonyítják elhivatottságunkat, szakértelmünket, melyet most az Ön szolgálatába állítunk. Mindezekről meggyőződhet referenciáinkról feltüntetett albumainkban. Lapostető szigetelés területén, tapasztalataink azt mutatják, hogy nagyon telített a piac, és tudjuk nagyon nehéz a választás, ezért szeretnénk itt egy kicsit megmutatni mit és hogyan is csinálunk.

A lapostető szigetelés többféle technikával történhet. A választott technológia sokszor attól függ, hogy már egy meglévő lapostető szigetelés megújítása, felújítása történik, (ebben az esetben utólagos lapostető szigetelés történik), vagy egy új ingatlan lapostető kialakítása kerül szigetelésre.

Folyamatosan jelen vagyunk az egész ország több pontján, ahol új beruházásokon veszünk részt (pl. Kecskemét – Mercedes gyár – Talajvíz elleni ill. lábazat szigetelés), valamint a Panelprogram keretében régi lapostetők felújításában, tetőszigetelés területén tevékenykedünk. Szem előtt tartva a folyamatosan megjelenő újdonságokat, új technológiákat, a lehető legjobb és legtakarékosabb megoldásokat kínáljuk.

Lapostető szigetelési technikák

Tetőszigetelés rétegrend: bitumenes lemezzel, PVC lemezzel

Cégünk kivitelez egyenes és fordított rétegrendű tetőszigeteléseket. A födémre kerül egy réteg párazáró fólia vagy aluminium betétes bitumenes lemez. Ezután következik egy hőszigetelés, amelynek minimum vastagsága 10 cm. Ha szükséges lejtéskorrekció beépítése, akkor az EPS habból történik. A tetőszigetelés következő lépése a vízszigetelés, ami lehet pvc ill. bitumenes lemez. Kavicsterheléssel vagy mechanikus rögzítéssel készül el a végleges tetőszigetelés.


PVC lemezzel történő lapostető szigetelés

Amennyiben tetőfelújításról szól a megbízás, abban az esetben az eredeti szigetelés marad párazáró rétegnek. Hőszigetelés minimum 10 cm vastagságban történik. Filc vagy Typar elválasztó réteg az alkalmazástechnikai követelményeknek megfelelően kerül elhelyezésre. PVC lemez fektetése mechanikusan rögzítve és meleg levegővel heggesztve az egyik záró folyamat.


Bitumenes lemezzel történő lapostető szigetelés

Most vizsgáljunk meg egy fordított rétegrendű lapostető szigetelést. Ebben az esetben is első lépés a felület portalanítása és alapozása bitumenes alapozóval, henger segítségével. A lapostető szigetelés következő lépése két réteg bitumenes lemez szigetelés 100%-os lángolvasztással. (SBS vagy APP lemezzel) Erre kerül zártcellás hőszigetelés, mely nem szívja magába a nedvességet. A hőszigetelésre kerül Typar elválasztó réteg és kavicsterhelés.

Bármilyen ingatlanról is legyen szó (garázs, terasz, lakóingatlan), a tető és a tetőszigetelés állapota lássuk be, kulcsfontosságú. Egy rosszul kivitelezett szigetelés, kiszolgáltatottá tehet minket az időjárás viszontagságainak, ezernyi bosszúságot okozva a tulajdonosoknak, és a pénztárcáknak. Több olyan esettel találkoztunk már sajnos, amikor a rosszul kivitelezett tetőszigetelés okozott kellemetlenséget a megrendelőnek.

A Szécsi Szigeteléstechnikai Kft., a tetőszigetelés területén szerzett tapasztalának köszönhetően, sikerrel veheti fel a harcot, az Önt veszélyeztető beázások ellen. Nem csupán elvégzendő munkaként tekintünk tetőjére, kihívásként kezeljük azt, hisz számunkra a jól elvégzett munka örömet és presztizst jelent, Önnek pedig nyugalmat. Nem hiába ajánlják már meglévő és volt ügyfeleink munkáinkat.

A tetőszigetelési technikák tekintetében, bitumenes lemezzel és pvc lemezzel történő tetőszigetelés technológiát alkalmazunk, amelyre megfelelő garanciát is vállalunk. A tetőszigetelés minőségét legjobban az időjárási anomáliak tudják bizonyítani, ezért vezettük be azt, hogy az elkészült tetőinket 48 órás elárasztással teszteljük, amennyiben erre igény mutatkozik megrendelőink részéről.

Országosan vállaljuk csarnokok pvc szigetelés javítását garanciával!

Brandek & Ügyfelek

Büszkék vagyunk, hogy az alábbi cégek épületeinek a szigetelési megoldalásában, javításában, karbantartásában részt vehetünk.