Vízszigetelés folyamata

Sajnos napjaink időjárása szélőséges példákkal van tele. Az aszályosabb időszakokat hirtelen olyan időszak követi, amikor túl sok a csapadék, és ez gyakran negatívan érezteti hatását ingatlanunk tekintetében. A hirtelen lehulló csapadékmennyiség, drasztikusan megemeli a talajvíz szintjét. A megemelkedett vízszint csak nagyon lassan apad, így folyamatosan fejti ki romboló hatását.
A tapasztalat ráadásul azt mutatja, hogy nem akkor cselekszünk, amíg még van időnk, hanem akkor "kapunk észbe", amikor sajnos a legtöbb esetben már bekövetkezik a baj. Pincék vízben úszik, ingóságaink tönkrementek.

Mi lesz ilyenkor a vízszigetelés sorsa?

A vízszigetelés felmondja a szolgálatot. Az ország adottságaiból adódóan, hazánk több pontja is kiemelten veszélyeztetett ebben a tekintetben. Ezért tartjuk roppant fontosnak, hogy a pincék vízszigetelés szempontból, megfeleljenek bármilyen szélsőséges követelménynek, időjárás állóvá válljanak.
Az ilyen nehéz helyzetben lévő területeket vizsgálva, azt tapasztaltuk, hogy az ingatlanok a vízszigetelés alapvető követelményeinek is alig-alig tudnak megfelelni. A vízszigetelés technikák általában nem megfelelő kiválasztásának következtében, a pincék nem tudnak ellenállni a talajvíz nyomásának és hamar megtelnek vízzel. A pincébe látogató tulajdonos ilyenkor döbbenten tapasztalja, hogy ingósságai a vízben úsznak. Higgyék el, nem kívánjuk senkinek…

A vízszigetelés technikák, általában utólagos szigetelési technikák formájában jelenik meg, és mint ilyet nagyon könnyű rosszul kivitelezni. Cégünk ebben szeretne segítséget nyújtani, hiszen mi vállaljuk nagyon problémás területeken fekvő ingatlanok talajvíz elleni szigetelését is. A vízszigetelés számunkra nem nyűg, hanem kihívás. Egy olyan szakmai kihívás, aminek megoldása során, jól funkcionáló viszigetelés kerül kivitelezésre megrendelőink pincéiben.
Folyamatosan jelen vagyunk az ország számos pontján, ahol új beruházásokon veszünk részt (pl. Kecskemét – Mercedes gyár – Talajvíz elleni ill. lábazat szigetelés, vízszigetelés), valamint a Panelprogram keretében régi lapostetők felújításában, tetőszigetelés területén tevékenykedünk. Problémás területeken bukkanunk fel, ahol a talajvíz miatti veszélyeztetettség megkeseríti a tulajdonosok életét.


Vízszigetelés technikánk bemutatása

A vízszigetelés művelet, itt is felület előkészítéssel kezdődik. Ez magában foglalja a portalanítást, a bitumenes alapozást ,a hajlaterősítést bitumenes lemezzel. Mint minden tartós építmények, a vízszigetelésnek is a jó "alapozás" elengedhetetlen feltétele.
Első réteg ezután, SBS modifikált bitumenes lemez szigetelés 100%-os lángolvasztással. Majd első réteg függőleges bitumenes szigetelés a kellő magasságig felvezetve.

Ezt követi egy második réteg SBS modifikált bitumenes lemez szigetelés 100 %-os lángolvasztással. Majd egy második réteg függőleges bitumenes szigetelés kellő magasságig felvezetve és mechanikusan rögzítve.
Végezetül egy vasalt aljzat beton terhelés következik. 5 cm szerelőbeton a szigetelés levédésére, majd erre kerül egy vasalt aljzatbeton ami 12-25 cm vastagságig terjedhet. Így elérjük azt, hogy az emelkedő talajvíz nyomása, nem tudja megemelni a vízszigetelésünket. Mindezek miatt a vízszigetelés kellően időtállóvá válik, mind az évek számát, mind az időjárást tekintve.


Mivel dolgozunk a talajvíz elleni szigetelés közben?

A Szécsi Szigeteléstechnikai Kft. büszke arra, hogy minőségi alapanyagokkal végzi a kivitelezési munkálatait. Alapanyagaink fejlesztői piacvezetők a vízszigetelés területén, így garanciák a minőségre és az időtállóságra.


Miben különbözik a talajnedvesség elleni szigetelés a talajvíz elleni szigeteléstől?

A talajnedvesség elleni szigetelésnél, nincs negatív víznyomás, ezért elegendő az egyrétegű szigetelés, ami kisebb anyagi befektetéssel jár a tulajdonos számára. Az alapján tudjuk eldönteni, hogy milyen típusú szigetelésre van szükség, ha ismerjük az adott talajvíz állását, hiszen ebből lehet következtetni a talaj szerkezetére.

Országosan vállaljuk csarnokok pvc szigetelés javítását garanciával!

Brandek & Ügyfelek

Büszkék vagyunk, hogy az alábbi cégek épületeinek a szigetelési megoldalásában, javításában, karbantartásában részt vehetünk.